Dorina Chiriac bibliografie

Dorina Chiriac bibliografie:
Actrita s-a nascut la 21 ianuarie 1973 in Bucuresti
In 2002 in filmul ” Furia ” de Radu Muntean, Dorina Chiriac interpretează rolul Monei, o tînără care doreşte să fie actriţă, dar o joacă pe Albă-ca-Zăpada în magazinul universal, care doreşte să plece din ţară şi susţine că ar fi în stare să plece oricînd, chiar şi cu un fost coleg de liceu (Dragoş Bucur) alături de care trece pentru o noapte prin nişte întîmplări periculoase. Cariera sa de actrita de film a devenit internationala odata cu rolul din „Amen” (2002), controversatul film al lui Costa Gavras. Cea mai recenta participare a Dorinei Chiriac este cea din „Fix Alert”, de Florin Piersic jr., cu care a colaborat si la scenariul recentei pelicule.
Filmul „Niki Ardelean, colonel în rezervă” a apărut în anul 2003, iar Dorina si Şerban Pavlu joacă rolurile a doi tineri căsătoriţi.
In prezent canta iar in „Apolodor”, impreuna cu Ada Milea, la Teatrul Act. Tot acolo a reluat „Don Quijote”, intr-o formula restransa, cu Ada Milea si Bogdan Burlacianu (Bobo, de la formatia Fara zahar). Joaca si cu Lia Bugnar(fosta iubita a lui Florin Piersic Jr.) la Green Hours, iar la Teatrul Metropolis, are doua spectacole, din care unul l-a pus in scena chiar ea, impreuna cu Florin, „Opposites Attract”. Iar ca viitoare premiera, lucreaza la Teatrul de Comedie – „teatrul meu de suflet, la care sunt angajata „- ultima piesa a lui Matei Visniec, „Ioana si focul” (Ioana D’Arc), in regia Catalinei Buzoianu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s