Cand incepe scoala si noutatile anului scolar 2011-2012

Cand incepe scoala si noutatile anului scolar 2011-2012

Cursurile anului scolar 2011 – 2012 incep in 12 septembrie, evaluarea reala a elevilor va avea loc in primele saptamani, iar o saptamana din aprilie 2012 va fi dedicata educatiei non formale.

„Noutatea incontestabila pentru anul de invatamant 2011-2012 este aceea ca se schimba consensual si radical structura si mentalitatea constructiei structurii anului scolar. Structura anului scolar a fost aprobata, astfel ca elevii vor veni la cursuri din 12 septembrie

Acesta a anuntat si o alta noutate, cea privind saptamana „Scoala altfel”.

„Avem o mare noutate, respectiv saptamana «Scoala altfel», in saptamana 2 – 6 aprilie, in care se vor desfasura activitati de educatie non formala, sport, olimpiadele scolare. Este un efort din a face scoala mai atractiva. Este un inceput in a face scoala mai atractiva”, a spus Daniel Funeriu.

Potrivit ministrului, un pas extrem de important este declansarea procesului de standardizare a evaluarii.

Ministrul a spus ca un prim pas in acest sens va fi acela ca va exista un proces in care dascalii vor face evaluarile initiale in functie de care vor trebui sa definesca un parcurs individualizat al fiecarui elev, al fiecarei clase.

„Un profesor va trebui sa predea altfel cand stie ca merge la o clasa care este peste medie. Un profesor va trebui sa se gandeasca de doua ori atunci cand preda derivate si integrale. El va face o serie de exercitii complexe intr-o clasa care are un nivel ridicat sau cu un anumit grup de elevi si va trebui sa predea altfel intr-o clasa in care nivelul este mai scazut. Aici este important ca elevul sa ramana cu o idee despre o derivata, sa inteleaga anumite fenomene, anumite lucruri care sunt utile. Acest tip de predare este un pas inainte”, a mai spus ministrul.

Totodata, conform Mediafax, acesta a facut referire si la schimbarea in anul scolar viitor privind modul de acordare a gradatiilor de merit.

Un alt obiectiv pentru anul scolar viitor vizeaza reducerea invatamantului paralel la gimnaziu, mergand inspre eliminarea lui acolo unde nu este posibil.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s