Camataria ilegala in noul cod fiscal 2011 si cosntituie infractiune

Deputatii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au decis ca activitatea de camatarie se va pedepsi cu inchisoare intre 6 luni si 5 ani, iar banii obtinuti din aceasta infractiune vor fi confiscati.
Activitatea de camatarie este prevazuta ca infractiune in Noul Cod Penal (Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 510 din 24 iulie 2009), aceasta lege va reglementa interzicerea activitatii de camatarie pana la intrarea in vigoare a acestei legi.

Noul Cod Penal va intra in vigoare la o data stabilita prin Legea pentru punerea in aplicare a Codului Penal.

Senatul a adoptat , proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Proiectul de lege prevede abrogarea Legii nr. 15/1968 privind Codul penal cu modificarile si completarile ulterioare si stabileste data intrarii in vigoare a prezentei legi si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si necesitatea elaborarii de catre Guvern si supunerii aprobarii Parlamentului, a doua proiecte de legi esentiale pentru reforma sistemului judiciar in materie penala – proiectul de lege privind organizarea si functionarea serviciilor de probatiune si proiectul de lege privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s