Certificatul de cazier fiscal 2011

Certificatul de cazier fiscal 2011.Conform proiectului de Lege privind modificarea Legii nr. 410/2002 pentru adoptarea Ordonantei nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, certificatul de cazier fiscal ar putea fi valabil 90 de zile de la data emiterii, insa, numai in scopul in care a fost eliberat.

Durata valabilitatii certificatelor de cazier fiscal este prea mica, avand in vedere ca procedura din fata instantei depaseste 30 de zile, se arata in expunerea de motive a initiativei legislative.

Proiectul prevede, totodata, ca in cazul infiintarii asociatiilor/fundatiilor, cazierul fiscal sa fie solicitat de instanta la care se depune cererea de inscriere, iar comunicarea sa se faca direct instantei de catre ANAF.

Ce este cazierul fiscal?
Cazierul fiscal al contribuabililor reprezinta un mijloc de evidenta si urmarire a disciplinei financiare a acestora. Scopul acestuia este de a preveni si de a combate evaziunea fiscala precum si de a intari administrarea impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat. In cazierul fiscal se tine evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara.
Valabilitatea certificatului de cazier fiscal ar putea fi prelungita de la 30 la 90 de zile, potrivit unui proiect de lege inregistrat la Camera Deputatilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s