Pensiile militare revizuite pana la 31 decembrie 2011

Pensiile militare calculate pe baza venitului mediu brut pe economie, revizuite pana la 31 decembrie 2011 Guvernul a adoptat, Ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, informeaza un comunicat de presa al Executivului. Astfel, pensiile celor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala recalculate pe baza salariului mediu brut pe economie, se vor revizui, pana la 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate lunar de catre beneficiari. De asemenea pensiile militarilor cu vechime completa, de pana in 3000 lei, nu vor scadea.

pensiile militarilor au fost recalculate pana in 31 decembrie 2010, existand doua situatii:

1. pensii recalculate pe baza adeverintelor de venit din perioada in care persoanele respective au activat in sistem, in urma depunerii acestor documente de catre pensionari.
2. pensii recalculate pe baza salariului brut pe economie, pentru cei care au depus documentele in luna decembrie si nu s-a mai putut face recalcularea sau nu le-au mai depus deloc.

Conform documentului de presa, procesul de revizuire a pensiilor continua pana la 31 decembrie 2011, iar pana in martie 2012 va avea loc regularizarea platilor.

„Pana in 31 martie 2012 se va efectua regularizarea acestor drepturi si pentru cei care vor avea de primit in urma revizuirii mai multi bani decat in luna decembrie, acesti bani se vor da pe parcursul anului 2012. Pentru cei care dupa revizuire vor primi mai putini bani decat in luna decembrie, sumele se vor recupera incepand cu anul 2012, potrivit legii”. Conform cadrului legal existent, sumele retinute nu pot fi mai mari de o treime din pensie „si, in functie de cuantumul acesteia, se vor individualiza recuperarile incepand cu anul 2012 si continuand cu anii urmatori”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s