Comision pentru plata online a taxelor si impozitelor prin SNEP

Comision pentru plata online a taxelor si impozitelor prin SNEP

Valoarea comisionului a fost stabilita la 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mare de 30 de lei, potrivit Ordinului MCSI nr. 168/2011 pentru Normelor metodologice privind Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP), publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 74, din 28 ianuarie 2011.

Pe langa acest comision, banca mai poate percepe institutiilor publice un comision pentru verificarea conformitatii transferului de date cu specificatiile standard ale SNEP, care se va percepe o singura data la inregistrarea institutiei publice in SNEP, si nu va depasi echivalentul in lei a 300 euro, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua platii.

Astfel bancile vor impune primariilor, pentru efectuarea unei plati electronice prin sistemul http://www.ghiseul.ro, un comision de 2% din valoarea tranzactiei, dar care nu va putea depasi 30 de lei, potrivit Normelor metodologice privind Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP), publicate in Monitorul Oficial. Comisionul ar putea fi achitat, partial sau integral, de contribuabilii care isi platesc impozitele online.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s