pfa contributii 2011, persoane fizice autorizate contributii sociale la casa de pensie 2011

persoane fizice autorizate contributii sociale la casa de pensie 2011
CAS minim pentru pensie incepand cu 01.01.2011 reprezinta 31.3% din 35% din venitul mediu salarial utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.
Legea pensiilor nr. 263/2010, la art. 14 prevede:
(1) În situaţia în care pe parcursul derulării asigurării în baza declaraţiei individuale de asigurare se face dovada că există perioade în care nu se realizează venituri, la cererea asiguratului sau din iniţiativa casei teritoriale de pensii, declaraţia poate fi suspendată.
(2) Pentru perioadele de suspendare prevăzute la alin. (1) nu se datorează contribuţie de asigurări sociale.

Angajaţii plătiţi din drepturi de autor şi persoanele fizice autorizate plătesc, începând din 1 ianuarie 2011, contribuţii sociale de până la 35 la sută, de la 10,5 anul trecut, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.
Potrivit proiectului, contribuţiile pentru asigurările personale (pensii) se majoreaza de la 1 ianuarie anul viitor, de la 10,5 la 24,43 la sută. Contribuţiile pentru asigurările sociale cresc de la 5,5 la 8,35 la sută, iar cele de asigurări pentru somaj, de la 0,5 la 0,78 la sută.

Persoanele afectaţe de această măsură sunt persoanele care realizează venituri comerciale, profesiile liberale, cei care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, persoanele care realizează venituri impozabile din activităţi agricole, cele care realizează venituri impozabile din transferul proprietăţilor imobiliare şi cei care sunt asociaţi, comanditari, acţionari şi membri ai asociaţiilor familiale care realizează venituri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s